Dania główne

Stek z polędwicy wołowej zapieczony z serem pleśniowym podany na konfiturze z czerwonej cebuli z frytkami i surówką colesław (1,2,12)

129 PLN 450g,


Duszona cielęcina w sosie miętowym podana na puree z buraka i kluskami twarogowymi (1,2,5,6,9,11,12)

79 PLN 350g,


Udko z kaczki duszone w miodzie i soku ze świeżych jabłek, podane na purée z kapusty czerwonej z kluskami śląskimi (3,6,9,10,12)

59 PLN
350g,


Pieczony lub smażony pstrąg z lokalnej hodowli podany z ziemniakami gotowanymi z koperkiem oraz sałatką ze świeżych warzyw (6, 7, 9, 10, 11)

59 PLN
500g,


Sznycel wieprzowy z kością podany na ziemniakach smażonych z boczkiem i cebulą w towarzystwie zasmażanej kapusty z koperkiem (1,3,5)

54 PLN 450g,


Filet drobiowy przyprawiony suszonymi ziołami w panierce Panco podany z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw (1,5,12)

49 PLN
400g,


Smażona na maśle wątróbka drobiowa z cebulą, glazurowana kremem balsamicznym podana na kremowym selerze z puree ziemniaczanym i mini sałatką ze świeżych warzyw (1, 2, 6, 12)

42 PLN 400g,


Domowe pierogi ruskie (1,2,5)

33 PLN 6szt,



1-gluten-pszenica,
2-mleko,
3-orzechy,
4-skorupiaki,
5-jaja,
6-seler,
7-ryby,
8-łubin,
9-soja,
10-sezam,
11-gorczyca,
12-czosnek