Orle pils

Piwo dolnej fermentacji o barwie jasnej, słomkowej. Klarowne. Smak słodowy, chmielowy, orzeźwiający, o wyczuwalnej goryczce. Również w zapachu wyczuwalny jest aromat chmielu oraz słodu. Ten rodzaj piwa pasuje do dań grillowanych, dań mięsnych, serów, a także deserów owocowych.  

Stacja Turystyczna Orle, znajdująca się w samym sercu Gór Izerskich, w miejscu dawnej osady hutniczej Carlsthal, to idealne miejsce dla wędrowców spragnionych ciszy i niecodziennych widoków. Orle położone u stóp góry Granicznik, nad dopływem rzeki Izery jest miejscem niezwykle klimatycznym, a kto raz tu zawita - zechce wrócić ponownie. Stacja Turystyczna Orle od wielu lat prowadzona jest przez charyzmatycznego gospodarza - Stanisława Kornafela, który jest też Prezesem Towarzystwa Izerskiego. Niejeden z wędrowców marzy o dostrzeżeniu w tych rejonach cietrzewia, który słynie z niezwykłych rytuałów godowych. Na poszukiwania warto zabrać naszego pilsa - piwo dolnej fermentacji, jasne, klarowne, o wyczuwalnej goryczce.

Ekstrakt: 12,5 %, alkohol: 5%

Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.